Mlekara Subotica povećala otkup sirovog mleka

Mlekara Subotica je u 2012. godini zabeležila rast otkupa sirovog mleka, oborila istorijski rekord prerađene količine mleka u jednom mesecu, i zadržala plasman mlečnih proizvoda na istom nivou kao u 2011. godini, izjavio je Tanjugu direktor Mlekare Milan Grujić. On je precizirao da je u 2012. godini otkupljeno 58 miliona litara sirovog mleka, ili za 16 odsto više nego u 2011. Prema njegovim rečima, otkupna cena je povećavana dva puta u toku prethodne godine, tako da najbolje i najveće porodične farme (od ukupno 260) za litar mleka tzv. EU kvaliteta dobijaju i preko 40 dinara, bez PDV-a. Grujić je dodao da Mlekara ima oko 1.600 kooperanata, da kupuje mleko i na tržištu, te da obrađuje mleko i iz drugih delova "Dunav hrana grupe". Direktor Mlekare je posebno naglasio da je samo u avgustu prošle godine prerađeno rekordnih 6,3 miliona litara mleka, čime je oboren rekord mesečne prerade u istoriji preduzeća...

Mlekara Subotica povećala otkup sirovog mlekaMlekara Subotica je u 2012. godini zabeležila rast otkupa sirovog mleka, oborila istorijski rekord prerađene količine mleka u jednom mesecu, i zadržala plasman mlečnih proizvoda na istom nivou kao u 2011. godini, izjavio je Tanjugu direktor Mlekare Milan Grujić.

On je precizirao da je u 2012. godini otkupljeno 58 miliona litara sirovog mleka, ili za 16 odsto više nego u 2011.
Prema njegovim rečima, otkupna cena je povećavana dva puta u toku prethodne godine, tako da najbolje i najveće porodične farme (od ukupno 260) za litar mleka tzv. EU kvaliteta dobijaju i preko 40 dinara, bez PDV-a.

Grujić je dodao da Mlekara ima oko 1.600 kooperanata, da kupuje mleko i na tržištu, te da obrađuje mleko i iz drugih delova "Dunav hrana grupe".

Direktor Mlekare je posebno naglasio da je samo u avgustu prošle godine prerađeno rekordnih 6,3 miliona litara mleka, čime je oboren rekord mesečne prerade u istoriji preduzeća.

"Uprkos činjenici da je prošla godina bila teška i krizna, Mlekara Subotica je zadržala preradu i plasman mlečnih proizvoda na istom nivou kao u 2011. godini. Za narednu godinu je planirano povećanje plasmana proizvoda, kao i ulaganje tri miliona evra u primarnu proizvodnju i modernizaciju same mlekare, a realizacija tih planova zavisi od ostvarenih rezultata na tržištu", rekao je Grujić za Tanjug.

On je podsetio da je subotička Mlekara prva i jedina u Srbiji koja ima dozvolu za izvoz proizvoda na tržište EU, te da u proizvodnji implementira standarde kvaliteta, kao što su HAČP, BRC, HALAL, IFS, ISO 9001 i ISO 14001.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik